RTV 072

Nieuws | Radio en TV

Donderdag mogelijk 42 graden. Verhoogde ozonconcentraties, vermijd de zon!

Donderdag kan het extreem heet worden. Het is dan in Nederland code rood. Het kan namelijk zo’n 42 graden worden in het land rond het middaguur. Daarna blijft het lang en ook echt heel lang heet. Pas zaterdag krijgen wij te maken met fikse hagel en onweersbuien in het hele land en koelt het af.

Tot die tijd is het zuchten en zweten. Vermijd Donderdag de zon en zoek de schaduw op. Drink genoeg water en smeer je goed in. Zorg dus extra goed voor jezelf en voor anderen om je heen.

Ook het RIVM raadt iedereen aan om zo veel mogelijk schaduw op te zoeken en veel water te drinken. De hitte kan voor gezonde mensen gevaarlijk zijn, maar zeker voor wie gezondheidsproblemen heeft. We moeten woensdag en donderdag rekening houden met verhoogde ozonconcentraties in de lucht.