RTV 072

Nieuws | Radio en TV

kopschopper krijgt 240 uur werkstraf wegens poging doodslag opgelegd

Het gerechtshof in Amsterdam heeft Alkmaarder B.M. (21) veroordeeld tot 240 uur werkstraf plus 270 dagen gevangenisstraf, waarvan 269 dagen voorwaardelijk wegens poging tot doodslag.

M. kreeg op 9 oktober 2016 op de Gedempte Nieuwesloot met cafébezoeker een flinke ruzie. Hij kocht een broodje en zou het slachtoffer tweemaal keihard tegen het hoofd hebben getrapt. Door zijn walgelijke activiteiten is de dader in zijn woonplaats veroordeeld tot een jaar celstraf, waarvan vier maanden voorwaardelijk.

Echter ging de verdachten in hoger beroep. Doordat de verdachten zijn leven zou hebben verbeterd met een nieuwe baan, een nieuwe woning en relatie – toonde het hof zich milder dan de rechtbank. De dader kreeg uiteindelijk een werkstraf en grotendeels voorwaardelijke vrijheidsstraf opgelegd. Ook dat het strafbare feit inmiddels bijna drie jaar geleden is gepleegd kwam het voor M. in alle voordelen uit.