RTV 072

Nieuws | Radio en TV

Vrijwilligers Alkmaar ontzet weer klaar om te gaan klussen

De vrijwilligers van de Grote Middagoptocht op 8 October in Alkmaar, zijn weer druk bezig. De bouwhal wordt gereed gemaakt om ook dit jaar weer met heel veel creatieve, handige en betrokken mensen te kunnen bouwen aan tien prachtige wagens.

Op maandagavond 26 augustus slaan de vrijwilligers hun eerste spijker, hét startsein om te beginnen met de bouw.

De jaarlijkse viering van Alkmaar Ontzet op 8 oktober is een feest voor Alkmaarders en door Alkmaarders. De Victorie op de Spanjaarden in 1573 herdenken en vieren we met jong en oud. De stad bruist en spettert. Kinderen maken lampionnen en lopen de jeugdoptocht. Volwassen genieten van de grote middagoptocht en alle ouderen krijgen een gebakje. Er wordt samen zuurkool gegeten en er wordt gedanst tot in de late uurtjes. Ook een grootse lasershow ontbreekt niet: van Alkmaar de Victorie, dat vieren we samen!

Check hier de programmering.