RTV 072

Nieuws | Radio en TV

De restanten van de tropische storm Humberto trekt over Nederland

Uitlopers van de voormalige tropische storm Humberto bereiken vandaag onze omgeving. Daardoor gaat het vooral vanmiddag regenen. In het noordoosten, waar het nog vrij lang droog blijft, kan het kwik nog oplopen naar 20-21 graden. De komende nacht krijgt met name het noordwestelijk kustgebied te maken met stevige buien.

Vanmiddag krijgt het gehele land met regen te maken. De maximumtemperatuur loopt uiteen van 17 graden in het zuidwesten, tot 19 graden in het midden en lokaal 20 of 21 graden in delen van de provincies Groningen en Drenthe. De zuid- tot zuidoostenwind is matig boven land, vrij krachtig tot krachtig langs de kust en op het IJsselmeer.

Vanavond trekt de regenzone naar het noordoosten weg. Wel maken, van het zuidwesten uit, enkele buien hun opwachting. In de nacht naar woensdag is het overwegend zwaar bewolkt. Vooral in het westelijk en noordwestelijk kustgebied vallen buien, die soms van onweer vergezeld kunnen gaan. Er kan plaatselijk zo’n 20 mm vallen. De temperatuur zakt naar een graad of 14. De wind draait naar het zuiden tot zuidwesten en is matig, aan de kust en op het IJsselmeer vrij krachtig tot (aan de westkust) nu en dan krachtig.

Morgen is het bewolkt en in vooral het noordwesten zijn de eerste uurtjes enkele buien actief. In de loop van de dag gaat het van het zuidwesten uit overal regenen. De temperatuur loopt op naar rond 17 graden. De wind is zuid tot zuidwest en matig, langs de kust vrij krachtig en in het zuidwestelijk kustgebied later krachtig, windkracht 6.

De dagen daarna blijft het een komen en gaan van storingen. Dat betekent aanhoudend sterk wisselvallig weer met soms veel regen of pittige buien. De middagtemperaturen komen op maximaal 17 tot 18 graden uit.