RTV 072

Nieuws | Radio en TV

Nog geen toestemming informatieborden voorzijde Willibrordus

Voor het GGZ terrein aan de Kennemerstraatweg 464 is een aanvraag gedaan om twee informatieborden in de voortuin te mogen plaatsen.

De uitingen komen in de tuin te staan tegen bestaande rododendronstruiken aan. Ze vervangen bestaande uitingen.

Op de borden wordt de naam “Willibrordus” eenmaal aangegeven en verder evenementen die onder andere in de Cultuurkoepel plaatsvinden. Ook wordt het restaurant ‘keuken met karakter’ aangeprezen.

De borden bestaan uit kaders met daarin een LED scherm (zwak verlicht) en bewegend beeld.

De bestaande uitingen zijn zonder vergunning geplaatst en de nieuwe uitingen voldoen niet aan de criteria uit de Welstandsnota.

De nota stelt dat om de rust in de openbare ruimte te bevorderen bewegende of daglichtreflecterende reclames, lichtkranten, en lichtreclame met veranderlijk of knipperend licht niet zijn toegestaan.

Verlichting is volgens de commissie niet nodig omdat er overdag genoeg aandacht besteed kan worden aan de teksten op de borden. Bovendien kan het een precedent scheppen voor overige gebruikers van het monument.

De commissie geeft aan dat een kleinere variant, van maximaal 1,50 meter hoog en in breedte in verhouding hiermee, loodrecht op de weg, terughoudend, onverlicht, een mogelijkheid zou kunnen zijn.

Bron: Beatfm.nl