RTV 072

Nieuws | Radio en TV

Sinterklaashuis in Schoorl

Speurpiet is dit jaar ook weer druk op zoek gegaan naar een fijne plek voor alle Pieten en de Sint en heeft samen met Sinterklaas weer gekozen voor Dopersduin in Schoorl. Wij zijn daar de afgelopen jaren met open armen ontvangen en Martijn en Wieteke (beheerders Dopersduin) willen graag dat we daar weer gaan slapen. Wij zijn heel blij dat we daar weer zijn, omdat het altijd zo verschrikkelijk gezellig is.

Natuurlijk willen de Pieten weer heel graag een kijkje achter de schermen geven van het dagelijks leven in het Sinterklaashuis. Dus nemen ze je graag mee door het huis waar ze vol trots hun eigen bedje laten zien, de Inpakcentrale, en (heel stiekum) in de slaapkamer van Sinterklaas gluren. Maar dat kan alleen als de Sint niet in zijn bed of bad ligt natuurlijk.

En de Pieten zullen waarschijnlijk wel hulp vragen aan de kinderen: er moeten namelijk nog duizenden pakjes ingepakt worden, en pepernoten gebakken en taaipopjes versierd, dus mensen van de kinderbescherming: knijp alstublieft een oogje dicht.

Om te laten zien dat er in Nederland ook heel veel goede hulppieten zijn kunnen de kinderen een Pietendiploma halen. Dan is Sinterklaas ook in de toekomst verzekerd van een heleboel fantastische Pieten!

De Sint zelf is er altijd op woensdagmiddag, vrijdagmiddag, zaterdag en zondag. Hij zit dan de hele tijd klaar om met de kinderen te praten en te zingen en hun tekening in ontvangst te nemen. (en ouders: Sinterklaas weet ook nog precies hoe jullie vroeger waren, dus wees ook nu zo braaf mogelijk!)

U kunt ook Dineren met Sinterklaas. Meer informatie hierover vindt u op de site van Dopersduin, www.dopersduin.nl/sinterklaas.

Nieuwsgierig?
Het Sinterklaashuis is geopend vanaf dinsdag 19 november tot en met woensdag 4 december (25 november gesloten). De openingstijden zijn van 11.00 uur tot 16.30 uur.
De entree bedraagt € 3,50
Let op! De kassa sluit om 16.00 uur.
Pinnen is ook mogelijk!

Parkeren kan op het parkeerterrein van Dopersduin en bij het bezoekerscentrum Het Zandspoor, borden wijzen u verder de weg.

Adres: Oorsprongweg 3, 1871 HA Schoorl.