RTV 072

Nieuws | Radio en TV

Vannacht kans op nachtvorst

Het is licht tot half bewolkt. In de kustgebieden drijven enkele buien vanaf zee binnen. In de loop van de ochtend en middag trekken de buien dieper landinwaarts, maar in het zuiden en zuidoosten blijft het droog. Vanavond wordt het met uitzondering van het noordelijk kustgebied vrijwel overal droog. De middagtemperatuur ligt rond 12°C. Landinwaarts staat een zwakke zuidwestelijke wind, aan zee is de wind matig en noordwestelijk. In het Waddengebied en het noordelijk kustgebied is de wind af en toe vrij krachtig. In de loop van de middag en avond draait de wind overal naar noord.

Komende nacht heeft het noorden nog met enkele lichte buien te maken. Verder is het droog, zijn er brede opklaringen en ontstaan er vooral in het oosten enkele mistbanken. De minimumtemperatuur komt landinwaarts lokaal rond het vriespunt uit, aan zee wordt het circa 5°C. Er staat een zwakke, aan zee matige wind uit richtingen tussen noord en noordoost.

Morgen overdag lossen de mistbanken op en is het zonnig. Op een enkele bui in het Waddengebied na blijft het droog. De middagtemperatuur wordt ongeveer 11°C. De zwakke tot matige wind draait in de loop van de dag naar noordoost tot oost. (Bron: KNMI)