RTV 072

Nieuws | Radio en TV

Donkere Dagen Woninginbraken Alert via de politie

Inbrekers zijn in de wintermaanden het meest actief in de vooravond. Want als het ’s avonds donker is en er brandt op dat moment geen licht in een woning, weet een inbreker dat er niemand thuis is.

Kijk eens kritisch naar uw eigen huis. Zijn er plekken waar het zicht slecht is, zoals een raam met een grote struik ervoor of een niet verlicht portiek of voorportaal? Hang- en sluitwerk met het Politiekeurmerk Veilig Wonen vermindert de kans op een inbraak met maar liefst negentig procent! De combinatie van zicht, verlichting en inbraakwerend hang- en sluitwerk maakt dat de kans op een inbraak kleiner en de kans op ontdekking groter wordt.

Preventietips:
Een inbreker heeft slechts dertig seconden nodig om in te breken. Als het langer duurt, breekt hij vaak zijn poging af. Een aantal tips om het een inbreker lastig te maken:
• Plaats inbraakwerend hang- en sluitwerk, voorzien van het SKG-sterkeurmerk.
• Sluit ramen en deuren goed af, draai ze op het nachtslot en berg de sleutels op, ook al bent u maar even weg.
• Maak gebruik van tijdschakelaars op uw verlichting. Vaak verlaten mensen in de loop van de dag hun huis om pas in de avond terug te keren in een donkere woning. Dit terwijl verlichting in en om de woning juist kan helpen om inbraken te voorkomen.
• Maak afspraken met uw buren om een oogje in het zeil te houden.

112, daar pak je ook woninginbrekers mee
U kent uw wijk het beste. Als u denkt dat er iets niet in orde is, dan is dat meestal ook zo. Ziet u verdachte personen in uw buurt, mensen die niet in uw buurt thuishoren en veel aandacht hebben voor woningen in de buurt, bel dan direct de politie. Bij spoed of heterdaad kan dit via 112 en anders via 0900-8844. Let erop hoe ze eruit zien en in welke richting ze vertrekken, zodat u dit aan de politie kunt doorgeven. Noteer ook het merk en kenteken van het eventuele vervoermiddel.

Meer info en tips: www.maakhetzeniettemakkelijk.nl

donkeredagenoffensief