RTV 072

Nieuws | Radio en TV

Wie wordt de Alkmaarse Buffelkoning?

Wie wordt de “Buffelkoning De Meent Bauerfeind” in seizoen 2019/2020? Wie schaatst de meeste ronden? Wie is – volgens de Vinksite – de Alkmaarse kilometervreter? http://www.vinksite.com/MeesteRonden.htm?Alkmaar&long=1

Veel van onze schaatsers blijken echte stayers te zijn die kilometers ‘wegklappen’ op hun schaatsen. Met apps en transponders houden zij het aantal rondes bij. Daar sluit de Alkmaarse ijsbaan op aan met het De Buffelkoning, met aan het einde van het seizoen een aantal mooie prijzen, beschikbaar gesteld door Alkmaar Sport en haar sponsors. Deelnemers kunnen schaatsen in drie categorieën Heren, Dames en Junioren tot 18 jaar.

Iedereen met een MyLaps transponder mag deelnemen aan deze competitie en degene met de meeste rondes op zij of haar naam mag zich een jaar lang Buffelkoning of Buffelkoninging van Alkmaar noemen. Meer informatie over de spelregels is te vinden op de website.

https://www.demeentalkmaar.nl/ijsbaan/de-buffelkoning/