De coronacijfers van vandaag: Meer dan duizend positieve tests gemeld

De coronacijfers van vandaag: Meer dan duizend positieve tests gemeld

Elke dag geeft NU.nl een overzicht van de recentste cijfers over de ontwikkeling van het coronavirus in Nederland. Dit zijn de cijfers die nu (zaterdag 3 juli) bekend zijn, samengebracht in drie grafieken.

Sinds vorig weekend publiceert het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS) alleen doordeweeks nog de ziekenhuiscijfers wegens het kleine aantal coronapatiënten. Daarom ontbreken deze cijfers in dit bericht. Het RIVM meldt zaterdag 1.146 nieuwe positieve tests. Dat zijn er meer dan het gemiddelde over de laatste zeven dagen (743). Het is voor het eerst sinds 17 juni dat er meer dan duizend positieve tests gemeld worden.

In het afgelopen etmaal ontving het RIVM één melding van een coronagerelateerd sterfgeval. Dat betekent niet dat die persoon het afgelopen etmaal ook daadwerkelijk is overleden aan de gevolgen van het coronavirus. Mogelijk zit er een vertraging in het melden van de cijfers en wordt dat met terugwerkende kracht later nog aangepast. Tot nu toe zijn meer dan zeventienduizend inwoners van Nederland aan de gevolgen van het coronavirus overleden. In de onderstaande infographic zijn het aantal besmettingen en het aantal sterfgevallen per leeftijdsgroep te zien. Blauw staat voor besmettingen en rood voor sterfgevallen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *