Verdere heropening hoger onderwijs gaat vooralsnog gewoon door op 26 april

Verdere heropening hoger onderwijs gaat vooralsnog gewoon door op 26 april

Studenten aan hogescholen en universiteiten kunnen, zoals eerder aangekondigd, vanaf 26 april weer beperkt fysiek onderwijs volgen. De voorwaardelijke heropening van het hoger onderwijs hoort niet bij de door het demissionaire kabinet uitgestelde versoepelingen, laten Haagse bronnen weten.

Studenten mogen vanaf 26 april gemiddeld één dag per week naar colleges. Zij moeten zich dan wel vooraf (laten) testen op het coronavirus en zich houden aan alle geldende regels en adviezen. Het kabinet besloot zondag in het Catshuis een aantal versoepelingen die het volgende week hoopte te kunnen doorvoeren, nog een week uit te stellen tot 28 april. Daardoor ontstond ook verwarring over de voorgenomen heropening van het hoger onderwijs.

De studentenvakbond LSVb liet al weten het “onacceptabel” te vinden als de heropening van hogescholen en universiteiten opnieuw uitgesteld zou worden. Ook de Vereniging Hogescholen zei ervan uit te gaan dat de versoepelingen voor het hoger onderwijs wel gewoon doorgaan. Over de voorwaarden waaronder studenten weer naar college mogen, zijn al weken geleden afspraken gemaakt. Die staan los van het openingsplan waar het kabinet deze week mee wilde komen. Het kabinet hoopte de eerste stappen daarvan, waaronder de opheffing van de avondklok, op 21 april te kunnen zetten. Maar die versoepelingen zijn zeker met een week opgeschoven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *