Politie onderzoekt explosie bij Poolse supermarkt in Lelystad

Politie onderzoekt explosie bij Poolse supermarkt in Lelystad

Bij een Poolse supermarkt aan de Snijdershof in Lelystad is in de nacht van zondag op maandag een explosie geweest. Door de explosie is “de voordeur van het pand eruit geknald”, aldus een politiewoordvoerder.

De explosie vond rond 3.30 uur plaats. De toedracht en verdere schade worden onderzocht. Er is nog niemand aangehouden. Volgens Omroep Flevoland heeft een getuige vlak na de explosie iemand zien wegrennen.

Een verband tussen een eerdere reeks aanslagen en de recentste explosie in Lelystad is maandagochtend door de politie nog niet gelegd. In december en januari vonden zware explosies plaats bij onder meer Poolse supermarkten in Aalsmeer, Heeswijk-Dinther, Tilburg en Beverwijk.

In die zaak vindt vandaag weer een inleidende zitting plaats, waarbij een van de drie verdachten voor de rechter verschijnt. Deze man, een 26-jarige inwoner van Amsterdam, wordt verdacht van het regelen van een chauffeur voor de aanslagen bij de Poolse supermarkten.

De andere verdachten in het proces zijn de 26-jarige Antonio N. uit Amsterdam (mogelijke chauffeur), de twintigjarige Hyron A. uit Amsterdam (mogelijke plaatser explosieven Beverwijk en Tilburg) en een negentienjarige man uit Amstelveen (aangehouden na explosie Beverwijk eind juni).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *